Het aankopen van een cadeaubon in 9 stappen

1.  Selecteer een cadeaubon naar keuze.
2.  Vul het gewenste aantal cadeaubonnen in.
3.  Klik op ‘Valideren’.
4.  In het venster ‘overzicht’ controleert je jouw bestelling. Als alles in orde is, klik je op ‘Valideren’.
5.  Indien je nog geen lid bent, maak je een lidmaatschap aan. Ben je wel al lid, vul dan je gegevens in. 
Wachtwoord vergeten? Klik op onderstaande link ‘Eerste bezoek of wachtwoord vergeten’ en volg de stappen.
6.  Vul de ontbrekende/gevraagde velden in en klik op ‘volgende’.
7.  Vul de betalingsgegevens in en volg de stappen in het betalingsvenster.
8.  Accepteer de verkoopsvoorwaarden.
9.  Je hebt de bon aangekocht!  
Check je mailbox voor ontvangst van de bon. (niet ontvangen? Check je spam) Vergeet niet te reserveren via 09 310 90 20 zodat eKart op de hoogte is van je komst.

Heb je een rijbewijs nodig om te mogen karten?

Een rijbewijs is geen voorwaarde om te mogen karten.

Moet je op voorhand reserveren?

Op voorhand reserveren is steeds verplicht. Reserveren kan telefonisch op het algemene nummer (09 310 90 20) of via race@ekart.be.

Wat zijn de betaalmogelijkheden ter plaatse?

Er kan cash, met bankcontact, met visa en via Payconic betaald worden.

Hoeveel op voorhand moet je aanwezig zijn?

Een halfuur voor de start van de eerste sessie aanwezig zijn is een must.

Wordt er speciale kledij voorzien om te karten?

Er is geen speciale kledij nodig om te mogen karten.
Gesloten schoeisel is wel aan te raden. Het gebruik van onze helmen is gratis. Een balaclava voor in de helm is verplicht en kan je bij ons aankopen voor €2. Je kan ook gebruik maken van nekbescherming en ribbescherming. Dit is ook gratis.

Zijn de helmmuts en lidkaart verplicht?

Het is zo dat bij het eerste bezoek aan eKart er een lidkaart dient aangemaakt te worden, deze kost 2€. Het dragen van een helmmuts is bovendien verplicht, dit om de helmen proper en hygiënisch te houden. De helmmutsen zijn hier verkrijgbaar en kosten 2€ per stuk. Indien u zelf een helmmuts of helm heeft kunt u deze meebrengen en hoeft deze dus niet aangekocht te worden.

Met hoeveel piloten kan er tegelijk op het circuit gereden worden?

Er wordt met maximum 10 piloten tegelijk op het circuit geracet, zo kunnen we de vloot het efficiënst opladen en is het race plezier ook optimaal. Als de groep bijvoorbeeld met 12 personen zijn maken we twee groepen van 6, als de groep met 21 is maken we 3 groepen van 7. De groepen kunnen reeds op voorhand ingedeeld worden. De verdeling gebeurt best op basis van niveau/ervaring van de piloten, dit zorgt voor nog meer raceplezier op het circuit.

Wat is het verschil tussen elektrisch karten en karten met een verbrandingsmotor?

Het grootste verschil is dat elektrisch aangedreven karts een hoger acceleratievermogen hebben. Bovendien is er geen geluid- en geuroverlast. Aangezien de karts met een afstandsbediening kunnen bestuurd worden vanuit de pits komt dit ook de veiligheid ten goede. Indien er bijvoorbeeld een ongeval gebeurt op het circuit kunnen alle karts met 1 druk op de knop stelgelegd worden, ook de snelheid van de karts kan begrensd worden indien nodig.

Vanaf hoeveel personen wordt het circuit exclusief gereserveerd voor de groep?

Vanaf 7 piloten kan de baan exclusief voor een groep gereserveerd worden. Ook de raceformules kunnen gereserveerd worden vanaf 7 piloten.

Hoe snel rijden de karts?

Gezien de karts elektrisch aangedreven worden kunnen deze vanuit de pits ingesteld worden. Afhankelijk van het niveau van de piloten kan meer of minder vermogen aan de karts toegekend worden. De maximum snelheid van de karts is +/- 60 km/u.

Kan eKart exclusief afgehuurd worden voor een evenement?

De mogelijkheden kunnen steeds op maat van het evenement bekeken worden. Voor meer info kan je terecht op race@ekart.be.

Is er een eet- en drinkgelegenheid ter plaatse?

In het eKart horecagedeelte kan je steeds terecht voor een drankje en een hapje. Groepen vanaf 5 personen dienen bovendien op voorhand te reserveren.

Hoe groot moet je zijn om te mogen karten?

De minimum lengte om te mogen karten is 1m20. Kinderen tussen 1m20 en 1m40 rijden in een kinderkart, vanaf 1m40 kunnen ze in een kart voor volwassenen rijden.

Kunnen kids en volwassenen samen karten?

Volwassenen kunnen meerijden als begeleider(s) van de kids. Het is dus de bedoeling dat de volwassenen op het niveau van de kids rijden en geen risico’s nemen.

Hoe oud moet je zijn om te mogen karten?

De minimum leeftijd is 6 jaar. De kinderen splitsen we op in 2 categorieën; Kleine kinderen (6 – 11 jaar) en grote kinderen (12 – 16 jaar). Dit om ervoor te zorgen dat er geen al te grote niveauverschillen zijn tussen de verschillende piloten.

Wanneer kunnen de kids karten?

Er zijn specifieke momenten voor kindersessies voorzien. Op woensdag tussen 14u en 18u en op zaterdag en zondag van 10u tot 14u. In de vakantieperiodes gaan er elke middag kidssessies door op weekdagen.